• Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
Sweep pedigree
Kuva Pauliina Havo
kuva: Pauliina Havo
Kuva: Pauliina Havo
Sweep
sweep
Sweep

ISDS 00/329103
Syntynyt: 28.9.2013
Isä: Cefn Golau Roy 00/319766
Emä: Queen 00/318856
Lonkat: 4/7 (B/B)
CEA: terve
TNS: terve
IGS: terve
NCL: terve

Sweep

Sweep on ollut Walesissa neljä ensimmäistä vuottaan työkoirana hill farmilla. Se työskenteli siellä pääsääntöisesti lampaiden kanssa, mutta toisinaan sen työnkuvaan kuului myös tilan nautojen siirtely. 

Meidän laumaamme Sweep muutti joulukuussa 2017. Työtilanteissa se on nopea ja mukautuvainen koira, eikä siltä lopu yrittäminen kesken. Sillä on luonnostaan hyvät hakukaaret ja tahto juosta sokkonakin pitkiä matkoja etsimään eläimiä. Ahtaissa tiloissa se sukeltaa eläinten alle ongelmitta, eikä ahdistu tiukoista paikoista tai tilanteiden
intesiivisyydestä. 

Kesän 2019 tapaturmainen lihasvamma hidasti Sweepin kisaradoilla edistymistä, mutta se on kilpaillut Suomessa muutaman startin verran 2-luokassa, sekä siirtynyt 3-luokkaan. 

Arjessa Sweep on helppo ja kiltti, hieman
herkkä, mutta todella vaatimaton koira. Se tulee hyvin toimeen myös muiden urosten kanssa eikä aiheuta itsestään numeroa missään tai kenenkään kanssa. 

Sweep eläköityi 2020 Oripäähän perhekoiraksi ja vahtii nykyisin lasten leikkejä hiekkalaatikossa, sekä vie emäntää aktiivisesti marjametsälle.